ISKANJE

Gnojenje

GNOJENJE VRTNE TRATE

Prvi ukrep, ki ga je spomladi potrebno izvesti na trati, je trebljenje oz. prečesavanje. Pri tem opravilu trato prezračimo, odstranimo listje in odmrlo travo. Nato izvedemo založno gnojenje z organskim gnojilom Agrosol, da bo trata hitro razvila korenine in nastavila nove travne liste.

Dušik vzpodbuja rast in obarva trato temno zeleno. Dušik je zelo pomembno hranilo za trato, zato moramo skrbeti da ga bo le-ta med rastjo imela vedno dovolj na razpolago. Za gnojenje uporabimo Specialno gnojilo za trato, ki ga enostavno potrosimo po trati. Z omenjenim gnojilom gnojimo skozi vso rastno dobo, od aprila do septembra, v dvomesečnih presledkih. Uporabimo lahko tudi tekoče gnojilo Tratin, katerega razredčimo z vodo in z njim trato v obdobju bujne rasti zalivamo v štirinajst dnevnih presledkih.

Za gnojenje pa lahko uporabimo tudi nabor profesionalnih gnojil za trato Zeotech na zeolitni osnovi. Glede na letni čas uporabimo: Gnojilo za trato Start, Gnojilo za trato Univerzal in Gnojilo za trato Jesen.

Da bomo imeli zares čudovito vrtno  trato, jo je priporočljivo spomladi poškropiti z biostimulatorjem Agrostemin, kateremu smo dodali foliarno gnojilo Nutri-phite PK. Agrostemin je naravni regulator rasti in pri trati pospešuje razraščanje, hkrati pa jo naredi močnejšo in odpornejšo na bolezni. Z hitrim razraščanjem trate pa imajo tudi  pleveli in mah manjšo možnost, da se razvijejo. Mešanico omenjenih dveh gnojil uporabimo spomladi, trikrat v presledku dveh tednov. 

Vrtna trata  
CvetalCvetal BIO

RastinZeotech
Kje smo

Podjetje

Agroruše d.o.o. 
Tovarniška cesta 27 
2342 Ruše
SI-Slovenija

Kontakt

T: +386 (0)2 66 90 710
F: +386 (0)2 66 90 766
E: agroruse@agroruse.si 
W: www.agroruse.si

Povezave

Spisek novic            
Aktualne teme
www.cvetal.si
www.cvetal.si                           
Spletna trgovina