ISKANJE

Nega rastlin z bio pripravki

Nega rastlin z bio pripravki
01.06.2015

Vse plodovke (paradižnik paprika, kumare, buče, jajčevec) v tem času zalijemo ali poškropimo z naravnim pripravkom na osnovi aminokislin in huminskih kislin Cvetal Aktivin.  Tako rastline postanejo vitalne, močne in odporne. Aminokisline predstavljajo osnovno hrano za rastline. Iz 1 l koncentrata pripravimo do 120 l raztopine. Pripravek uporabljamo za zalivanje ali z njim škropimo rastline po listih. Na naših vrtovih gojimo številne zelenjadnice, ki se med seboj zelo razlikujejo po svojih zahtevah, pomemben kriterij je tudi, koliko hranil zahtevajo za uspevanje. Največ hranil potrebujejo kapusnice, bučnice, zgodnji krompir in sladka koruza. Med rastline, ki potrebujejo precej hranil, lahko uvrščamo tudi paradižnik, jajčevec in papriko.
Kasneje poskrbimo, da vodi za zalivanje vsakih 14 dni dodamo izvlečke iz rjavih morskih alg Cvetal Algin, ki imajo veliko koristnih lastnosti. Koristni talni živi svet okrog korenin izboljša dostopnost hranil okrog korenin, zmanjša s stres (toča, moča, suša, močan veter...). Laminarin v tem pripravku vpliva tudi na boljšo obrambno sposobnost rastlin pred napadi bolezni.
Za gnojenje preko listov lahko uporabimo tudi Cvetal Koprivin, ki je  bogat vir kalcija in je še posebno pomemben pri paradižniku in papriki. Vsebuje tudi magnezij in mikroelemente. Koristen vpliv koprivnih pripravkov je poznan že več stoletij. Uporabljali so jih že naši predniki. Za pripravo do 1 l mešanice zadostuje že 2 g pripravka. Gnojilo cvetal Koprivin brez težav prodre v pore lista, zato ga uporabljamo predvsem kot škropivo in z njim škropimo po listih rastlin.
Dobro je, da pred pričakovanimi poletnimi težavami rastline že prej zaščitimo. Zato uporabimo Cvetal izvleček iz njivske preslice, ki ima precej širok spekter delovanja. S pomočjo pripravka na osnovi njivske preslice utrdimo celične stene rastlin, tako je rastlina manj dovzetna za napade bolezni (plesni, rje, škrlup). Tako je namenjen za varstvo kumar pred pepelovko bučnic, kumarno plesnijo, solatno plesenijo, paradižnikovo oz. krompirjevo plesnijo… Lahko rečemo, da pripravek Cvetal izvleček iz njivske preslice učinkovito varuje vrtnine pred vsemi boleznimi. Potrebno pa ga je seveda pravilno uporabljati. Najbolj učinkovito je seveda, če ga uporabimo takrat, ko je rastlina še zdrava. Seveda je potrebno nanos tega pripravka neprestano obnavljati, zato škropimo po vsakem dežju, če pa je vreme lepo, na vsakih 7-10 dni.
Vse rastline lahko krepimo tudi za naravnim sredstvom Cvetal Česnov izvleček. Močan vonj česnu daje alicin, ki  vsebuje žveplo, ki varuje rastline pred negativnimi zunanjimi vplivi. Žveplo rastline varuje pred boleznimi, odganjalno deluje na uši in pršice, ter ima splošni razkuževalni učinek. Z njim priporočamo redno škropljenje rastlin po listih.
V poletnem času se na Cvetal rumene lepljive plošče lovi jabolčni zavijač, ki povzroča črvivost jabolk. Na rumene lepljive plošče se lovi tudi oljčna muha. Spomladi in jeseni na rumene lepljive plošče lovimo čebulno muho in porovo zavrtalko.  Koristne so tudi za lovljenje češnjeve muhe, zato jih na češnje obesimo še pred tem, ko češnje spremenijo barvo iz zelene v rumeno oz. rdečo.

<< Nazaj Na spisek novic >>


CvetalCvetal BIO

RastinZeotech
Kje smo

Podjetje

Agroruše d.o.o. 
Tovarniška cesta 27 
2342 Ruše
SI-Slovenija

Kontakt

T: +386 (0)2 66 90 710
F: +386 (0)2 66 90 766
E: agroruse@agroruse.si 
W: www.agroruse.si

Povezave

Spisek novic            
Aktualne teme
www.cvetal.si
www.cvetal.si                           
Spletna trgovina